Lõunasöögi retseptid

Hapupiimakook II 

Toidutare, 10. november 2004, 01:34
Jõuluhõnguline hapupiimakook. Selle koogi küpsetamisega tuled toime isegi siis, kui oled pagarikunstis täielik võhik.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
100 g või või margariin
500 g fariinsuhkur
3 dl hapupiim
2 tl sooda
1 tl Kaneel (jahvatatud)
1 tl Kardemon
1 tl Nelk
8 dl nisujahu
vormi määrimiseks pehme margariin
Riivsai

Valmistamine
Sulata või (margariin). Sega fariinsuhkur hapupiimaga ning lisa sulatatud ja veidi jahtunud rasvaine. Sega jahu ja muud kuivained omavahel ning lisa segusse. Sega kõik hästi läbi. Määri koogivorm seest margariiniga ja puista riivsaiaga üle. Küpseta kooki ahju alumises osas 200°C juures umbes 45 minutit. Proovi puutikuga, kas on küps. Kui tiku külge ei jää tainast, võib koogi ahjust välja võtta. Lase koogil veidi aega jahtuda ja kummuta siis vormist välja.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee