Taimetoidu retseptid
9. november 2004, 23:09

Veinised kartulid sibulaga

Kartulid sibula, veini ja Cayenne´i pipraga. Serveeri kuumalt liharoa lisandina.

Koostisosad
0.75 sl oliivõli
75 g Punane sibul
0.25 tl maguspaprika pulber
0.25 tl Cayenne'i pipar
0.25 sl tomatipasta
375 g kartul
6.25 dl kuiv valge vein
6.25 dl vesi
sool
jahvatatud must pipar

Valmistamine
Kuumuta õli suurel praepannil. Koori ja haki sibul ning küüslauk ja hauta õlis kergelt pruuniks. Lisa paprikapulber, Cayenne´i pipar ja tomatipasta. Sega juurde kooritud ja neljaks lõigatud kartulid ning hauta 3 minutit. Vala juurde osa veinist ja kuumuta keemiseni. Vähenda kuumust, kata pann kaanega ja hauta veel umbes 15 minutit, kuni kaste on paksenenud. Vala juurde ülejäänud vein ja maitsesta toit soolaga. Lase haududa veel 15 minutit (kuni kartul on pehme). Serveeri kuumalt näiteks liharoa lisandina.