Lõunasöögi retseptid

Suvikõrvitsa-nuudlivorm 

Toidutare, 24. oktoober 2004, 01:53
Suvikõrvitsa-nuudlivorm Gorgonzola juustu ja sarapuupähklitega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
100 g rohelised lintnuudlid
sool
Basiilik (värske)
50 g Gorgonzola juust
25 g jahvatatud sarapuupähklid
50 g ricotta juust või rasvane kohupiim
värskelt jahvatatud must pipar
0.5 sl konjak
187.5 g väiksed suvikõrvitsad
12.5 g Riivsai
7.5 g või
rasvaine vormi määrimiseks
0.5 dl vahukoor

Valmistamine
Keeda nuudleid kergelt soolaga maitsestatud vees umbes 10 minutit, kurna ja vala üle külma veega ning nõruta. Pese, kuivata ja haki basiilik. Sega kokku Gorgonzola ja ricotta juust, pähklid ja vahukoor. Maitsesta soola, pipra ning konjakiga. Pese, kuivata ja riivi suvikõrvitsad. Lao rasvainega määritud vormi esimeseks kihiks kolmandik nii nuudlitest, riivitud suvikõrvitsast kui juustukreemist ja puista peale hakitud basiilikut. Lao veel kaks samasugust kihti. Riputa roa pinnale riivsaia ja kata võitükikestega ning küpseta eelsoojendatud praeahjus 225°C (gaasipliidil 4.jaotus) juures umbes 50 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee