Taimetoidu retseptid
23. oktoober 2004, 22:01

Savipotis hautatud kähar peakapsas

Savipotis hautatud kähar peakapsas tomati-sibula-porrukastmes sobib lisandiks lihatoitude juurde. Põhiroaks küpseta üle juustuviiludega ja paku kõrvale kartuleid.

Koostisosad
0.5 tk Sibul
0.25 küünt Küüslauk
0.25 tk Porrulauk
12.5 g või
0.625 dl lihapuljong
0.5 sl tomatipasta
värskelt jahvatatud must pipar
0.5 tl Pune (kuivatatud)
0.25 tk Savoia kapsas
200 g umbes

Valmistamine
Koori ja haki sibulad ning küüslauk. Pese, puhasta ja lõika õhukesteks viiludeks porru valge osa. Sulata pannil või ja pruunista selles sibulakuubikuid, sega juurde küüslaugu- ja porrutükid. Kalla peale puljong ning lase keema tõusta. Maitsesta tomatipasta, pipra ja punega ning võta pann tulelt. Puhasta ja pese kapsas ning lõika kaheksaks sektoriks. Pane pool sibulasegust savipotti ( mida on eelnevalt külmas vees leotatud) ja tõsta peale kapsasektorid. Määri kapsad pealt ülejäänud sibulaseguga. Hauta kapsast eelsoojendatud praeahjus 175°C juures umbes 40 minutit. Hautatud kapsas sobib lisandiks lihatoitude juurde. Põhiroaks küpseta üle juustuviiludega ja paku kõrvale kartuleid.