Lambaliha retseptid
23. oktoober 2004, 01:48

Lambaraguu riisiga

Lambaraguu lisandiks on ahjus küpsetatud riis vasikamaksa, rosinate ja pähklitega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g lamba kondita reietükk
0.5 tk Sibul
0.25 küünt Küüslauk
1.25 tk Tomat
0.5 sl oliivõli
1.5 sl konjak
0.5 tk sidruni mahl
0.625 dl lihapuljong
0.375 dl valge vein
0.25 sl Estragon
sool
värskelt jahvatatud must pipar
0.25 tk Sidrun
0.25 sl hakitud petersell
62.5 g *vasikamaks
0.25 küünt Küüslauk
0.5 sl oliivõli
50 g riis
6.25 g rosin
6.25 g purustatud mandlid
6.25 g Piiniaseemned
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
1.25 dl lihapuljong

Valmistamine
Loputa lambaliha külma vee all, tupsuta kuivaks ja lõika umbes 3 cm kuubikuteks. Koori ja haki sibulad ning küüslauk. Kalla tomatid üle keeva veega, "ehmata", koori ja lõika kuubikuteks. Kuumuta potis oliivõli ja pruunista selles suurel kuumusel liha. Vala peale konjak ja sidrunimahl. Lisa sibul, küüslauk, tomatid, puljong, vein ja estragon. Lisa nii palju puljongit, et liha oleks vedelikuga kaetud. Riputa peale soola ja pipart ning hauta kaane all 1,5-2 tundi. Võta liha välja. Keeda vedelik umbes kolmandiku võrra kokku, pane liha tagaasi ja keeda veel umbes 10 minutit. Koori ja viiluta sidrun ning lisa koos peterselliga lihale. Loputa külma vee all, tupsuta kuivaks ja haki vasikamaks. Koori ja peenesta küüslauk. Prae ahjupotis õlis maksa ja küüslauku. Lisa riis, rosinad, mandlid, piiniapähklid ja kaneel ning prae veel veidi. Kalla peale puljong, maitsesta soola ja pipraga ning küpseta kaane all eelsoojendatud ahjus 200°C juures (gaasipliidil 3.jaotus) 15-20 minutit.