Lambaliha retseptid

Lambafilee lehttainas 

Toidutare, 23. oktoober 2004, 01:29
Šampinjoni-hanemaksatäidisega praetud lambafileed lehttainas. Antud kogustest saab 8 täidetud fileed tainas.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
800 g lambafilee
480 g külmutatud lehttainas
2 tk šalottsibul
250 g Šampinjonid
3 sl või
2 sl Madeira vein
1 sl vahukoor
2 sl hakitud petersell
sool
värskelt jahvatatud must pipar
2 tk munakollane
50 g hanmaksapasteet
1 tk kanamuna

Valmistamine
Loputa lambafileed külma vee all, tupsuta kuivaks ja lõika 8 viiluks. Sulata tainas toatemperatuuril. Koori ja haki šalottsibulad. Puhasta, pese ja haki šampinjonid. Hauta pannil 1 sl võis šalottsibulad klaasjaks, lisa seened ja hauta kuni vedeliku aurustumiseni. Vala peale madeira ja vahukoor ning keeda kaste kokku. Maitsesta soola, värskelt jahvatatud musta pipra ja peterselliga ning lase jahtuda. Sega sisse munakollased ja hanemaksapasteet. Maitsesta lambafileed soola ja pipraga ning pruunista ülejäänud võis. Rulli lehttainaplaadid nii suurteks ristkülikukujulisteks tükkideks, et fileed saaks sinna sisse keerata. Aseta fileed tainatükkidele, määri peale seenemass. Lõika tainaservad sirgeks, määri veega, keera ümber liha ja suru servad korralikult kokku. Torka tainas kahvliga mitmest kohast läbi, määri pealt munaga. Aseta lehttainas lambafileed külma veega loputatud ahjuplaadile ja küpseta eelsoojendatud ahjus 200°C (gaasipliidil 3.-4.jaotus) juures umbes 20 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee