Hommikusöögi retseptid
22. oktoober 2004, 23:17

Burgundia kaste

Burgundia kaste sobib hästi röstitud tumeda liha juurde. Mida paremat punast veini kasutad, seda oivalisema kastme saad.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
0.25 tk üdikont
0.25 tk kevadsibul
0.5 tk väike porgand
12.5 g Juurseller
0.625 dl punane vein
0.125 tl lihapuljongi kontsentraat
värskelt jahvatatud must pipar
hakitud tüümian
18.75 g külm või
sool

Valmistamine
Eralda üdi kondist, lõika kuubikuteks ja sulata sügaval pannil keskmisel kuumusel. Puhasta kevadsibulast ainult valge osa, pese ja lõika kuubikuteks. Koori ja tükelda porgandid ning seller. Tõsta rasvast välja üdikõrned. Pruunista rasvas juurvili. Vala juurde vein ja lahusta selles lihapuljongi kontsentraat. Redutseeri suurel tulel poole koguseni, maitsesta korralikult soola, pipra ja tüümianiga. Lisa või vispliga pidevalt segades tükkhaaval keeva kastmesse. Serveeri kohe. Burgundia kaste sobib hästi röstitud tumeda liha juurde. Mida paremat punast veini kasutad, seda oivalisema kastme saad.