Lõunasöögi retseptid

Peedi-vormiroog 

Toidutare, 22. oktoober 2004, 20:18
Peedi-vormiroog hakkliha ja kapsaga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
50 g hakkliha
0.25 sl toiduõli
Must pipar
0.25 sl kuivatatud majoraan
0.25 tl sool
0.25 sl suhkur
100 g Valge peakapsas
0.25 tk Sibul
50 g Peet
0.25 dl *rõõsk koor
0.5 dl piim
0.25 tk kanamuna
või vormi määrimiseks

Valmistamine
Kapsas ja peet lõigata ribadeks, sibul koorida ja hakkida. Õli kuumutada paksupõhjalises keedunõus, pruunistada selles hakkliha. Hakkliha ei tohiks liiga kaua kuumutada, sest see muutub siis sitkeks. Pruunistatud hakkliha maitsestada soola, pipra ja majoraaniga. Lisada kapsas, sibul ja peet ning hautada kaane all tasasel tulel peaaegu pehmeks (või ka poolpehmeks, kui krõmpsum roog meeltmööda). Vajadusel lisada veidi vett. Kontrollida maitset. Ahjuvorm määrida võiga, valada hakkliha ja juurviljasegu vormi. Munapiima valmistamiseks segada munad lahti, lisada piim ja rõõsk koor ning segada ühtlaseks. Munapiim valada vormi. Küpsetada 175°C juures ahjus umbes poolteist tundi. Vormi võib katta poolel küpsemise ajal fooliumiga, et roog pealt liialt ei kuivaks ega pruunistuks. Küpsetamise lõpul võtta foolium pealt, et roog kauni kuldse värvi saaks. Lisandiks sobivad toorsalatid.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee