Taimetoidu retseptid

Juustukastmes üleküpsetatud mustjuur 

Toidutare, 14. oktoober 2004, 23:34

Koostisosad
200 g mustjuur
1.25 dl vesi
0.5 sl sidrunimahl
sool
0.5 tk Sibul
0.5 dl *mustjuure keeduvesi
0.5 sl nisujahu
0.25 ml Muskaatpähkel (jahvatatud)
0.25 ml Valge pipar
0.5 dl vahukoor
0.5 dl riivjuust

Valmistamine
Puhasta ja koori mustjuured kartulikoorimisnoaga jooksva vee all või vahepeal vette kastes, et need ei tumeneks. Tükelda mustjuured ja pane soola ning sidruniga maitsestatud keeduvette. Lõika kooritud sibulad õhukesteks rõngasteks ja lisa mustjuurele. Keeda 10 minutit. Jäta keeduvesi varuks. Pane mustjuured ja sibularõngad määritud ahjuvormi. Sega potis veidi jahtunud keeduvee hulka nisujahu ning lase kaste keema. Lisa muskaat, valge pipar, vahukoor ja riivjuust. Vala üleküpsetamiskaste vormi ja küpseta rooga 225°C juures ahju keskosas umbes 35 minutit. Paku üleküpsetatud mustjuurt küpsetatud kala või liha juurde.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee