Taimetoidu retseptid
14. oktoober 2004, 23:34

Juustukastmes üleküpsetatud mustjuur

Koostisosad
200 g mustjuur
1.25 dl vesi
0.5 sl sidrunimahl
sool
0.5 tk Sibul
0.5 dl *mustjuure keeduvesi
0.5 sl nisujahu
0.25 ml Muskaatpähkel (jahvatatud)
0.25 ml Valge pipar
0.5 dl vahukoor
0.5 dl riivjuust

Valmistamine
Puhasta ja koori mustjuured kartulikoorimisnoaga jooksva vee all või vahepeal vette kastes, et need ei tumeneks. Tükelda mustjuured ja pane soola ning sidruniga maitsestatud keeduvette. Lõika kooritud sibulad õhukesteks rõngasteks ja lisa mustjuurele. Keeda 10 minutit. Jäta keeduvesi varuks. Pane mustjuured ja sibularõngad määritud ahjuvormi. Sega potis veidi jahtunud keeduvee hulka nisujahu ning lase kaste keema. Lisa muskaat, valge pipar, vahukoor ja riivjuust. Vala üleküpsetamiskaste vormi ja küpseta rooga 225°C juures ahju keskosas umbes 35 minutit. Paku üleküpsetatud mustjuurt küpsetatud kala või liha juurde.