Lõunasöögi retseptid

Kihiline aedviljavorm 

Toidutare, 14. oktoober 2004, 20:48
Kollase-rohelisekihiline vesivannis küpsetatud terriin.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
roheline kiht:
600 g Spargelkapsas
1 tükk Porrulauk
100 g värske spinat
2 dl vesi
1 tl Ürdisool
3 tk kanamuna
1 ml Must pipar
1 tl kuivatatud basiilik
2 sl või värske basiilik
2 dl hapukoor
kollane kiht:
600 g Porgand
2 dl vesi
1 tl Ürdisool
3 tk kanamuna
0.5 tl Tüümian
0.5 tl Sidrunipipar
2 dl rõõsk või hapukoor
vormi võid või margariini

Valmistamine
Pese ja tükelda aedviljad. Keeda mõlema kihi aedviljad eraldi pehmeks ürdisoolaga maitsestatud vees. Auruta lõpuks vesi ära. Püreesta aedviljad eraldi kas köögikombaini või saumikseriga, lisa munad ja maitseained ning lõpuks hästi kloppides hapukoor. Määri ovaalne vorm võiga (margariiniga) ja pane sinna kõigepealt kollane kiht, siis roheline kiht. Küpseta vormi veevannis 200°C juures tubli tund aega. Löö see veidi jahtununa vormist välja ja lase kinnikaetuna külmas jahtuda. Lõika vorm viiludeks ja paku külma eelroana. Valmista selle juurde avokaadokaste.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee