Lõunasöögi retseptid

Kitsemampli-lõhesupp 

Toidutare, 11. oktoober 2004, 00:52
Kitsemampli-lõhesupp tomati ja küüslauguga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2.5 dl kalapuljong
100 g purustatud tomatid
0.5 tk Porgand
0.25 tk Sibul
1 küünt Küüslauk
0.5 tl Basiilik (kuivatatud)
0.125 tl Must pipar
Ürdisool
1 tk kartul
1.25 dl Kitsemampel
100 g lõhefilee
PEALE PUISTAMISEKS VÄRSKET BASIILIKUT

Valmistamine
Mõõda potti kalapuljong või vesi ja kalapuljongikuubikud. Lisa purustatud tomat. Lõigu porgandid tikusarnasteks ribadeks ja pane puljongisse hauduma. Peenesta sibul ning lüüslauk ja lisa supile. Koori ning tükelda kartulid ja pane supi sisse keema. Viiluta kitsemamplid ning lisa supile. Kui juurviljad on küpsed, lisa tükeldatud lõhefilee. Kala ei pea keema, see saab keevas puljongis mõne minutiga küpseks. Kontrolli maitset ja vajaduse korral lisa maitseaineid. Riputa supile enne serveerimist värsket basiilikut.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee