Lõunasöögi retseptid

Maapirnisupp 

Toidutare, 23. märts 2011, 11:41
Maapirni-püreesupp porruga.

Kogus: ühele

Koostisosad
100 g Maapirn
25 g porru hele osa
0.25 tk Sibul
2 dl Köögiviljapuljong
0.375 dl piim
0.5 sl nisujahu
0.25 ml Tüümian
0.25 ml Basiilik (kuivatatud)
Valge pipar
0.25 ml (sidrunipipar)
(sool)
hakitud petersell

Valmistamine
Pese ja koori maapirnid ning pane kohe keevasse puljongisse, et nad ei tumeneks. Puhasta ja tükelda porru ning koori ja lõika sektoriteks sibul. Lisa need supile. Keeda aedvilja 15 minutit, püreesta koos leemega püreepressi või köögikombaini abil ja pane tagasi potti. Sega piim ja nisujahu ning lisa supile hästi segades. Lõpuks maitsesta supp ettevaatlikult maitseürtide ja pipraga. Puista valmis supile hästi peeneks hakitud peterselli ning paku supi juurde krõbeda koorikuga leiba. NIPP: Lisa supile jahu asemel 1-2 dl murendatud sinihallitusjuustu. Kui tahad teha maapirni maitset mahedamaks, asenda osa maapirne kartuliga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee