Kartuli-konservmaisisalat
Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
187.5 g väiksed kartulid
0.25 tk Sibul
0.3125 dl lihapuljong
1 sl Äädikas
0.5 tl suhkur
Must pipar
sool
0.25 kimpu Redis
37.5 g konservmais
0.5 sl riivitud mädarõigas
0.25 sl majonees
0.375 dl hapukoor
0.75 sl sidrunimahl
0.25 kimpu Aedtill
0.25 kimpu Meliss
Valmistamine
Keeda koorega kartuleid umbes 20 minutit, koori ja viiluta. Koori ja lõika kuubikuteks sibul ning lase koos puljongi, äädika, poole suhkru ja värskelt jahvatatud musta pipraga keema tõusta. Maitsesta keedus soolaga ja kalla soojadele kartulitele. Sega ettevaatlikult ja lase niikaua tõmmata, kuni marinaad on täielikult kartulitesse imbunud, aeg-ajalt sega. Puhasta ja pese redised ning viiluta. Nõruta mais ja sega koos redistega kartulite hulka. Valmista salatikaste mädarõikast, majoneesist, hapukoorest, sidrunimahlast ja ülejäänud suhkrust ning sega salatisse. Pese, kuivata ja haki till ning sidrunmeliss. Lisa maitseroheline salatisse vahetult enne serveerimist.
Kommentaarid (0)