Lõunasöögi retseptid

Kartuli-konservmaisisalat 

Toidutare, 3. oktoober 2004, 01:12
Salat keedetud ja marineeritud kartulitest, konservmaisist ja redistest majoneesi-hapukoorekastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
187.5 g väiksed kartulid
0.25 tk Sibul
0.3125 dl lihapuljong
1 sl Äädikas
0.5 tl suhkur
Must pipar
sool
0.25 kimpu Redis
37.5 g konservmais
0.5 sl riivitud mädarõigas
0.25 sl majonees
0.375 dl hapukoor
0.75 sl sidrunimahl
0.25 kimpu Aedtill
0.25 kimpu Meliss

Valmistamine
Keeda koorega kartuleid umbes 20 minutit, koori ja viiluta. Koori ja lõika kuubikuteks sibul ning lase koos puljongi, äädika, poole suhkru ja värskelt jahvatatud musta pipraga keema tõusta. Maitsesta keedus soolaga ja kalla soojadele kartulitele. Sega ettevaatlikult ja lase niikaua tõmmata, kuni marinaad on täielikult kartulitesse imbunud, aeg-ajalt sega. Puhasta ja pese redised ning viiluta. Nõruta mais ja sega koos redistega kartulite hulka. Valmista salatikaste mädarõikast, majoneesist, hapukoorest, sidrunimahlast ja ülejäänud suhkrust ning sega salatisse. Pese, kuivata ja haki till ning sidrunmeliss. Lisa maitseroheline salatisse vahetult enne serveerimist.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee