Kalatoitude retseptid
2. oktoober 2004, 22:37

Tindikalasalat tomati ja sibulaga

Tindikalasalat tomati, punase sibula ja oliivide ning konserveeritud piprakaunadega õlikastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
125 g külmutatud tindikala
0.5 sl *sidrunimahl
sool
Must pipar
0.25 tl sinep
1.25 sl oliivõli
0.5 tk lihatomat
0.25 tk punane sibul
12.5 g rohelised oliivid
12.5 g mustad oliivid
konserveeritud piprakaunad
paar basiilikulehte

Valmistamine
Sulata tindikala, keeda soolvees 15 minutit, nõruta, jahuta ja tükelda. Sega salatikastmeks kokku sidrunimahl, sool, värskelt jahvatatud must pipar ja sinep, klopi sisse õli. Kalla salatikaste veel sooja tindikala peale ja lase tõmmata. Kalla tomatid üle keeva veega, "ehmata" külma veega, eemalda nahk ja lõika viljaliha kuubikuteks. Koori sibul ning lõika rõngasteks. Sega tomatid ja sibularõngad ettevaatlikult tindikala, oliivide ja piprakaunadega ning kaunista basiilikulehtedega.