Lõunasöögi retseptid

Põrsaliha riisikatega 

Toidutare, 28. september 2004, 23:35
Põrsaliha riisikate ja ubadega. Rooga on mugav valmistada wok-pannil.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
100 g põrsaliha
0.125 tk Sibul
1 dl kupatatud riisikad (või puravikud)
25 g oad
6.25 g või
0.5 sl taimeõli
sool
Must pipar
Estragon (kuivatatud)
0.25 dl kuiv valge vein

Valmistamine
Põrsaliha lõigata õhukesteks tükikesteks, mida muljuda kergelt käte vahel. Sibul lõigata õhukesteks rõngasteks ja praadida võis kuldkollaseks (sibularõngastele võib panna võitükikesi ja neid siis mõni minut mikrolaineahjus küpsetada). Seened segada pannil taimeõliga. Maitsestada pipra ja soolaga, kui tegemist pole soolatud seentega. Pann ajada kuumaks, lihatükikesed praadida taimeõlis kiiresti, pöörates neid kuumal pannil. Maitsestada soola, musta pipra ja estragoniga. Lisada seened ning segada. Lisada sibularõngad, valge vein ja katta pann kaanega. Võtta pann tulelt ning lasta roal veidi aega haududa. Lisada eraldi keedetud oad ja lasta veel mõni minut haududa. Ained segada suures tasase põhjaga hiina wok-pannis. Seal on kerge toitu segada, samuti kaane all soojas hoida, seni kuni süüakse eelrooga. Serveerimisel kallata roog ümmargusele liuale. Vein annab roale erilise aroomi.