Linnuliha retseptid

Kanasalat seentega 

Toidutare, 24. september 2004, 18:04
Kanasalat seente, kurgi, tomati, kreeka pähklite ja vürtsika majoneesikastmega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
0.25 tk suur kera lehtsalatit
50 g värsked mahedamaitselised seened
0.25 sl toiduõli või või
0.25 tk küpsetatud või grillitud broiler
75 g Kurk
1 tk Tomat
12.5 g kreeka pähklid
0.5 sl hakitud petersell
0.75 sl *majonees
0.25 sl sinepipulber
0.5 sl vürtsikaste
1.5 sl hapukoor
sool
jahvatatud valge pipar

Valmistamine
Salatilehed loputada, nõrutada hoolikalt ja lõigata või rebida ribadeks. Seened tükeldada (väikesed seenekübarad võib ka terveks jätta) ning kuumutada vähese rasvainega läbi. Linnuliha puhastada ja tükeldada. Tomatid ja kurgid pesta, kurk lõigata viiludeks, tomat sektoriteks. Pähklid hakkida jämedalt. Kõik koostisained segada ettevaatlikult omavahel. Salatile võib panna linnuliha tükke, pähkleid ja petersellilehti. Salatikastme valmistamiseks segada majonees ja sinepipulber. Lisada vürtsikaste ja hapukoor, maitsestada soola ja värskelt jahvatatatud valge pipraga. Salatikaste serveerida eraldi kausis. Salati juurde võib pakkuda röstitud leiba või täisterakukleid.