Tortide retseptid

Punasesõstratort 

Toidutare, 16. september 2004, 22:03
Selle nägusa tordi valmistamiseks sobivad sõstarde asemel niisama hästi vaarikad või pohlad. Tordipõhja võib eelnevalt valmis küpsetada.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
3 dl nisujahu
2 dl suhkur
0.5 sl vanillsuhkur
125 g või või margariin
1 tk munakollane
3 dl *punased sõstrad
1 tk munavalge
0.75 dl suhkur

Valmistamine
Sega jahu, suhkur ja vanillsuhkur. Lisa toasoe rasvaine ja näpi muredaks seguks. Lisa munakollane ning sega ühtlane taigen. Vajuta taigen lahtikäiva koogivormi põhja ja seintele. Küpseta 7-10 minutit 200°C juures. Vahusta munavalge kõvaks vahuks, lisa suhkur ja vahusta veel pisut. Pane eelküpsetatud põhjale kõigepealt marjad, siis beseevahu kiht. Küpseta 150°C juures ahjus vee umbes 15 minutit, kuni beseepind on kergelt pruun.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee