Tortide retseptid

Sõstra-beseetort 

Toidutare, 16. september 2004, 21:53
Uhke sõstra-beseetort on aiapeo kroon. Punaste sõstarde asemel võib kasutada muidki marju.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.5 dl sulatatud margariin
2 tk munakollane
1 dl suhkur
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulber
1 dl kookoshelbed
1 dl koor või piim
4 dl värsked või külmutatud punased sõstrad
2 tk *munavalge
1.5 dl suhkur
veidi vanillsuhkrut

Valmistamine
Vispelda sulatatud margariin, munakollased ja suhkur kausis kohevaks vahuks. Lisa küpsetuspulbriga segatud nisujahu ja kookoshelbed. Murenda taignaained sõrmedega segi ja lisa koor või piim. Seejärel sega võimalikult vähe ja laota taigen ühtlase kihina koogivormi. Taigna pinnale puista värskeid või külmutatud sõstraid. Vahusta munavalged, lisades vähehaaval suhkru. Maitsesta vanillsuhkruga. Laota beseevaht marjadele ühtlase kihina või tee sellest tordipritsiga kaunistusi. Lõpuks võid kaunistuseks lisada veel mandlilaaste. Küpseta torti 35-40 minutit 175°C juures.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee