Kiudainerikkad toidud

Rabe õunavorm kaerahelvestega 

Toidutare, 23. märts 2011, 12:33
Riivsaia-fariinsuhkru-võikattega ahjus küpsetatud õunavormiroog.

Koostisosad
3 tk hapukas õun
4 dl Kaerahelbed
1 dl fariinsuhkur
75 g või

Valmistamine
Lõika ümmarguse lahtikäiva koogivormi põhjale sobiv (umbes 22 cm diameetriga) küpsetuspaberist alus. Määri vormi küljed rasvainega. Koori, puhasta ja tükelda õunad ning lao õunaviilud vormipõhjale, nii et see oleks tihedalt kaetud. Sega kokku fariinsuhkur ja kaerahelbed ning puista õunalõikudele. Koputa paar korda vormi põhjale, nii et segu läheks ka õunatükkide vahele. Lõika külmast võist juustunoaga laaste ja kata nendega õunakiht. Küpseta 25-30 minutit 200°C juures ahju alaosas. Pärast küpsemist lase vormil vähemalt tund aega seista ja tee siis põhi lahti. Küpsetist serveerimisalusele kummutades ole ettevaatlik, sest kook on rabe.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee