Küpsetised

Šveitsi juustukook 

Toidutare, 6. august 2005, 16:31
Juustukook on pidupäeva küpsetis, see tehakse valmis aegsasti enne serveerimist, maitsestatakse hoolikalt ja pannakse jahedasse seisma. Juurde valmistatakse marja- või puuviljakaste. Hästi maitseb juustukoogi kõrvale ka vahukoor.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3.5 dl grahamküpsised
1 dl sulavõi
1 sl suhkur
400 g *toorjuust
3.5 dl maitsestamata jogurt
2 tk kanamuna
1.5 dl vedel mesi
2 tilka mõrumandli õli
marjad või puuviljad
tuhksuhkur

Valmistamine
Purusta küpsised kilekotis. Sega küpsisepuru sulavõi ja suhkruga. Suru purutaigen koogivormi põhjale ja külgedele ning pane vorm 10 minutiks 175°C kuumusesse ahju. Võta välja ja lase koogipõhi enne täidise lisamist jahtuda. Sega juust mikseriga pehmeks ning sega jogurti, munade, mee ja mandliõliga. Kalla täidis vormi pirukapõhjale ning küpseta 40-50 minutit. Täidis muutub tahkeks alles jahtudes. Lase koogil vormis jahtuda ja pane see siis vähemalt 4-5 tunniks külmkappi. Vahetult enne serveerimist kaunista kook puuviljalõikude ja tuhksuhkruga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee