Marineeritud riisikadFoto: Arne Kilk
Kiudainerikkad toidud
23. märts 2011, 12:51

Marineeritud riisikad

Vürtsikad marineeritud riisikad.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 l värsked riisikad
3 dl vesi
1 dl Äädikas
2 sl suhkur
7 tera Must pipar
1 tk Kaneelikoor
5 tera Vürts
1 leht Loorber
2 tl Estragon (kuivatatud)
1 sl taimeõli
mädarõigast
2 spl Sool

Valmistamine
Kupatada riisikad ja viimaks lasta tugevalt soolaga maitsestatud vees keema. Riisuda vaht ning keeta mõni minut. Seejärel seened kurnata.
Valmistada marinaad. Äädikas lisada kõige viimasena, kui vedelik on jõudnud juba keeda ning omandanud maitse. Seened panna kaanega suletavasse puhtasse klaaspurki, valada peale kuum marinaad. Purkidesse lisada veidi mädarõigast, see hoiab ära hallituse tekke. Marinaad säilib terve aasta, kuni uute seenteni.
NB! Retsepti Soome päritolu tõttu eeldatakse, et äädikas on 9%-ne. Eesti 30% äädika puhul tuleks seega kogust vähendada ca 3 korda.