Lõunasöögi retseptid
23. märts 2011, 13:06

Kodukits ahjujuurikatega

Ahjupraad marineeritud kitsekintsust

1 kodukitse kints1 kg kartuleid3 porgandit2 tervet küüslaukuMarinaad:2 dl sojakastet2 dl päevalilleõlipoole sidruni mahl2 sl balsamiveiniäädikat3 küüslauguküünt1 sl kuivatatud rosmariini1 sl kuivatatud majoraani1 tl sinepit2 sl mustsõstramoosisoolapipart Valmistusõpetus:1. Valmista marinaad: sega omavahel sojakaste, päevalilleõli, sidrunimahl ja palsamiveiniäädikas. Lisa purustatud küüslauguküüned, sinep, moos, kuivatatud maitsetaimed ja veidi soola ning pipart.2. Jäta kints terveks või poolita soovi korral. Kata marinaadiga ja pane külmkappi 1-2 tunniks.3. Koori ja lõika kartulid sektoriteks, porgandid kangideks.Küüslaugud eralda kooritud küünteks.3. Soojenda ahi 200°C-ni.4. Määri ahjupann õliga, lao sinna soola ja vähekese pipraga maitsestatud kartulid, porgandid ja küüslauguküüned. Keskele aseta marinaadist välja tõstetud liha. Liha peale tõsta marinaadist mõned mustad sõstrad.5. Küpseta 175-200°C juures 1 tund.