Linnuliha retseptid

Kalkunipraad puuviljadega 

Toidutare, 13. september 2004, 02:28
Kalkunipraad veinis hautatud ploomide, viinamarjade, õuna ja pirniga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g kalkunirind koos kontidega
50 g ploomid
75 g Viinamarjad
0.5 tk õun
0.25 tk Pirn
0.125 tk Sidrun
0.25 dl valge vein
0.5 dl rõõsk koor
10 g või
2.5 g jahu
0.25 sl rasv
12.5 g pähklid
0.25 tl Kadakamarjad
0.25 tk mündileht
sool

Valmistamine
Ploomidel eemaldada kivid ja lõigata ploomid neljaks. Viinamarjad poolitada ja eemaldada seemned. Pirn ja õunad lõigata kaheksaks viiluks ja eemaldada südamik. Pähklid koorida ning hakkida. Pool võist segada jahuga. Liha hõõruda soola ja peenestatud kadakamarjadega. Panna rasvaga määritud pannile ja küpsetada keskmise kuumusega praeahjus 50-55 minutit. Kastmepannil sulatada ülejäänud või, panna pannile ettevalmistatud puuviljad, valada juurde vein ja sidrunimahl ning kuumutada 6-8 minutit. Puuviljad tõsta vahukulbiga välja ja panna vaagnale asetatud prae kõrvale. Leemele lisada hakitud pähklid, koor, jahuga segatud või ja mündileht. Kuumutada läbi ning serveerida eraldi kastmekannus prae kõrvale.