Lõunasöögi retseptid

Seene-kapsavormiroog 

Toidutare, 12. september 2004, 23:04
Seene-kapsavorm on sobivaks lisandiks näiteks karbonaadi juurde.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.25 dl kupatatud seened
250 g Valge peakapsas
0.25 tk soolakurk
0.25 tk Sibul
0.125 tl äädikas
0.25 tk loorberileht
0.5 sl tomatikaste
0.5 tl suhkur
0.5 sl taimeõli
sool
must pipar

Valmistamine
Kapsas lõigata õhukesteks viiludeks. Kapsa hautamiseks on vaja paksu põhjaga potti. Potti kallata taimeõli ning veidi vett, lisada kapsas ja hautada tasasel tule umbes tund aega. Vahepeal segada. Poole tunni pärast lisada äädikas, loorberileht, tomatikaste, maitse järgi suhkrut, soola ja musta pipart. Peeneks hakitud sibul praadida pannil hästi pehmeks. Lisada tükeldatud seened ning praadida veidi aega. Lõpuks lisada kuubikuteks lõigatud soolakurk. Pool hautatud kapsastest panna ahjupotti, lisada seened ning ülejäänud kapsad. Peale asetada võitükikesi. Küpsetada ahjus 225°C juures umbes 20 minutit. Serveerida põrsalihaga, näiteks karbonaadiga. Talvel võib sama roa teha hapukapsastega. Siis pole tarvis lisada äädikat ega soolakurki.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee