Küpsetised

Šampinjoni-singipirukas 

Toidutare, 12. september 2004, 21:41
Šampinjoni-singitäidise ja muna-koore-juustukattega lahtine ümmargune pirukas.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
115 g või
3.25 dl nisujahu
0.5 dl vesi
sool
200 g *singiribad
100 g šampinjonid
2 dl riivjuust
3 tk kanamuna
2 dl hapukoor
2 dl piim
(või 4 dl hapukoort)
sool
must pipar
2 sl peeneks hakitud murulauk
1 sl hakitud till

Valmistamine
Taigen valmistada kiiresti kas käte vahel või mikseriga. Taigent pole asjatult vaja kloppida, vastasel korral see kuivab ja muutub liiga tihkeks. Enne küpsetamist tuleb taignal lasta seista tund aega külmkapis. Seejärel panna taigen õhukese kihina umbes 28 cm läbimõõduga ahjuvormi põhjale. Kahvliga torgata taignasse augud, et taigen ahjus mulle ei ajaks. Piruka põhja küpsetada 225°C juures 10 minutit. Küpsenud põhjale asetada singiribad ning šampinjoniviilud. Puistata üle riivjuustuga. Munad kergelt vahustada, lisada hapukoor, piim, maitseained, murulauk, till ning kallata segu pirukale. Küpsetada 225°C juures praeahjus umbes 20-25 minutit ehk kuni piruka pind on hüübinud. Pirukas asetada serveerimisliuale ning pakkuda kuumalt. Kõige parem on küpsetada pirukat lahtikäiva servaga vormis.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee