Kiudainerikkad toidud

Zuccotto ehk pähkli-šokolaadikook 

mall, 30. mai 2008, 06:31
Külm šokolaadikook.

75 g mandleid
75 g metsapähleid
0,4 dl Amaretto likööri (või brändit, rummi)
20 Keelekese (või Savoiardi) küpsist
150 g tumedat šokolaadi
2,5 dl vahukoort
2 sl tuhksuhkrut
1 sl kakaopulbrit

Rösti mandleid ja pähkleid ahjus 200º C juures 5 minutit. Seejärel hõõru räti vahel nii, et koored eralduksid ning haki väikesteks tükkideks. Kata sügavam vorm toidukilega. Niisuta küpsiseid likööris ja vooderda nendega vormi ääred ja põhi. Sulata 60 g šokolaadi, ülejäänu murra väikesteks tükkideks. Vahusta koor tuhksuhkruga. Sega hulka mandli-, pähkli- ja šokolaaditükid.
Jaga segu pooleks ja pane pool vormi. Sega ülejäänud vahukoore-pähklisegu sulatatud šokolaadiga ning tõsta samuti vormi. Lao peale küpsised ja niisuta likööriga. Kata vorm kilega ja tõsta 12 tunniks sügavkülma. Serveerimiseks kummuta kook vormist välja ja kaunista soovi korral riivitud šokolaadiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee