Lõunasöögi retseptid

Šampinjonisupp 

Toidutare, 11. september 2004, 14:34
Šampinjonisupp sobib eelroaks.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
100 g šampinjonid
0.25 tk väike sibul
0.5 sl või
3.75 dl (kana)lihapuljong
0.5 sl nisujahu
0.25 dl vahukoor
sool
must pipar
0.5 sl hakitud värsked petersellilehed

Valmistamine
Puhastatud kuivad šampinjonid (neid ei tohi leotada!) ja sibul hakkida köögikombainiga. Või sulatada kastrulis, lisada seened ja sibul. Keeta tasasel tulel mõne minuti vältel. Lisada osa kuumast puljongist. Jahu segada koorega ühtlaseks massiks. Lisada puljongit. Kallata segu kastrulisse. Keeta tasasel tulel, kuni supp muutub paksemaks. Maitsestada. Kui supp on liiga paks, lisada puljongit, koort või vett. Supp serveerida eelroana. Einestajad võivad ise laua taga musta pipart jahvatada ja vastavalt maitsele seda supile lisada. Lisada võib ka hakitud peterselli.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee