Kiudainerikkad toidud

Küüslauguga marineeritud kurgid 

Toidutare, 23. märts 2011, 13:25
Marineeritud kurgilõigud või väikesed terved kurgid küüslauguga. Viiludeks lõigatud kurke võib süüa juba paari nädala pärast.

Koostisosad
1 kg avamaakurk
1 kimp till
15 tk mustsõstraleht
4.5 dl *vesi
2 dl äädikas 10%
10 tk küüslauguküüs
3 sl jäme meresool
2 dl suhkur
1 sl sinepiseemned
2 tk loorberileht
10 tk valge või musta pipra tera
10 tk koriandriseeme soovi korral

Valmistamine
Hoia kurke külmas vees leos üleöö, et need jääks krõmpsud. Pese kurgid korralikult harjaga ja tükelda ligi sentimeetripaksusteks viiludeks või pikisuunas sektoriteks. Väikesed kurgid võib hoidistada tervetena. Peenesta till ja koori ning poolita küüslauguküüned. Lase potis keema marinaadi ained. Lao kurgid kaheliitrisesse klaaspurki kihiti tilli ja mustsõstralehtedega. Vala peale kuum marinaad ja sule purk. Hoia küüslauguga kurke külmas. Viiludeks või tükkideks lõigatud kurke võib süüa juba paari nädala pärast.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee