Lõunasöögi retseptid
4. september 2004, 10:24

Kurgitäidisega kotletid

Lisandiks kartulipuder ja hautatud aedviljad või marineeritud peet.

1 dl vett3/4 dl rukkijahu500 g hakkliha1 sibul2 küüslauguküünt2 munavalget või musta pipart, võib ka hakklihamaitseainet lisada1 tl oreganot1 tl soolahakitud peterselliTäidis:2 dl riivitud ja nõrutatud kurki Valmistusõpetus:1. Sega rukkijahu veega. Lase paisuda 10 minutit.2. Lisa jahule hakkliha, tükeldatud sibul, purustatud küüslauguküüned ja munad.3. Maitsesta ja lisa ka petersell.4. Vormi taignast märgade kätega ovaalsed kotletid.5. Vajuta kotletti süvend ja täida kurgiseguga (0,5 sl segu)6. Patsuta kotlet ühtlaseks või vooli rulliks.7. Pruunista mõlemalt poolt ning hauta seejärel paar minutit.