Lihtne kartulivorm
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
150 g kooritud kartulid
50 g soolaribi
rasv
0.5 tk sibul
0.25 tl Majoraan
0.5 tk õun
0.75 dl piim
või rõõsk koor
Valmistamine
Kõik ained lõigata umbes 1 cm suurusteks kuubikuteks. Kui ribi on liiga soolane, siis leotada seda eelnevalt paar tundi. Ribikuubikud lasta ahjuvormis vähese rasvaga praadima, segada, mõne minuti pärast lisada sibulakuubikud ja praadida klaasjaks. Siis segada kõik ained. Jälgida, et piim ained peaaegu kataks. Panna vorm ahju. Soola pole enamasti vaja, sest ribi on harilikult piisavalt soolane. Küpsetada. Umbes 20 minuti pärast võib vormi pinnale puistata riivjuustu. Kartul pehmeneb 200 kraadi juures 40-50 minutiga. Õunad võib soovi korral ära jätta.
Kommentaarid (0)