Tortide retseptid

Sidruni-mandlitort 

Toidutare, 11. september 2004, 16:08
Õhuline sidrunimaitseline mandlitort. Lisandiks mandlilikööriga maitsestatud vahukoor.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g mandlid
6 tk munakollane
3 dl tuhksuhkur
2 tl vanillsuhkur
1 tk riivitud sidrunikoor
1 tl kaneel
6 tk munavalge
tuhksuhkur kaunistuseks

Valmistamine
Jahvata mandlid (samahästi võid aga kasutada ka juba jahvatatud mandleid). Peeneteraline mandlijahu asendab koogis taignajahu, jämedateralised riivmandlid seda otstarvet ei täida. Vahusta munakollased ja suhkur. Lisa vanillsuhkur, riivitud sidrunikoor ja kaneel. Lisa mandlijahu ja sega taigen ühtlaseks. Klopi munavalged kõvaks vahuks, lisa see viimasena ja sega võimalikult vähe. Kalla taigen võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi, mille läbimõõt on 24-26 cm. Küpseta umbes 45 minutit 175°C juures ahju alumises osas. Jahuta kook maha ja kui tahad, pane sügavkülma. Enne serveerimist puista üle tuhksuhkruga. Juurde paku vahukoort, mis on maitsestatud mandlilikööriga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee