Kiudainerikkad toidud

Õuna-toorjuustulasanje 

kiks, 29. august 2004, 09:07
Maitsev magustoit

Õunatäidis:
3 spl pruuni suhkurt
750 g õunakompotti või õunu
2 tl jahvatatud kaneeli
100 g pekanipähkleid
Kooretäidis:
250 g toorjuustu
3 spl pruuni suhkrut
3 muna
3 dl rõõska koort
vanillsuhkrut
Kate:
60 g võid
8 viiul täisteraleiba
125 g suhkrut
240 g lasanjeplaate
vanillijäätist

Tõsta lasanjeplaadid suurele liule, vala peale sooja vett lase u 10 min seista. Kurna. Tükelda kompotiõunad, sega hulka suhkur ja kaneel. Lisa ka hakitud pekanipähklid. Kooretäidiseks vahusta toorjuust suhkruga, lisa vähehaaval hulka munad, koor ja vanillsuhkur. Katte jaoks murenda täisteraleivaviilud raasukesteks, kuumuta pannil või ja pruunista leivapuru pannil 2-3 min. Lisa suhkur ja prae veel paar minutit. Jahuta. Määri lasanjevorm võiga. Laota pool õunatäidisest vormi põhjale ja kata uuest lasanjeplaatidega. Seejärel taas õunatäidis, lasanjeplaadid ning kooretäidis. Selle peale raputa katteks krõbe leivapuru. Küpseta 180C juures umbes 35-40 minutit. Lase umbes 15 minutit jahtuda ja serveeri jäätisega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee