Küpsetised
12. veebruar 2005, 19:42

Rabarberikook

sarnaneb õuntest tehtavale "Pisarakoogile" ja pole väga magus.

Kogus: ühele

Koostisosad
taigen:
100 g võid
2 spl suhkrut
2 munakollast
2 dl jahu
1 spl kartulijahu
täidis:
0,5 kg rabarbeirtükke
1 dl suhkrut
2 spl vett
1 tl kaneeli
kate:
2 munavalget
4 spl tuhksuhkrut
mandlilaaste.

Valmistamine
Valmistusviis
vahusta või ja suhkur ning lisa munakollased.
sega omavahel jahu ja kartulijahu ning sõelu võivahu hulka.
suru taigen võitatud pirukavormi ja küpseta 200 kraadises ahjus 20-25 min.
pane potti rabarberitükid, vesi ja suhkur ning keeda nii kaua, kuni rabarberid on pehmenenud.
maitsesta kaneeliga. vala rabarberisegu eelküpsetatud taignapõhjale.
vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa vähehaaval tuhksuhkur.
tõsta segu rabarberimassile ja puista üle mandlilaastudega. küpseta 175 kraadi juures, kuni besee muutub kuldseks.