Lõunasöögi retseptid

Lahja võileivatort 

Esta, 3. märts 2005, 11:01
Lahja võileivatort Kai Mölder
kasutades light määrdeaineid, tuleb võileivaort maitsev ja tervislik.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 suur vormisai
1 suur vormileib
täidis 1:
2 dl light majoneesi
1 dl light toorjuust
1 tl riivitud mädaräigast
2 tl sidrunimahla
75 g forellimarja
täidis 2:
500g light murulaugu toorjuustu
200g gkülmsuitsuforelli
1 spl sidrunimahla
1/2 dl hakitud tilli
1/2 dl murulauku
kaunistuseks:
1 1/2 light majoneesi või lahjat hapokoort
3 dl riivjuustu
1 dl hakitud peterselli

Valmistamine
Lõika vormileiva- ja saia servad sirgeks ning lõika pikisuunas 1 cm paksused viilud. Niisuta viile lahjendatud sidrunimahla või kalapuljongiga. Valmista täidis 1 : sega kõi kained majoneesiga ja viimasena lisa kalamari. Valmista taäidis 2: hõõru toorjuust lusikaga pehmeks ja sega hulka tükeldatud suitsuforell. Maitsesta sidrunimahla, tilli ja murulauguga. Pane vaheldumisi leiva- ja saiaviilud üksteise peale ja määri vahele erinevad täidised. Kata võileivatort kilega ja hoia kerge vajutise all mõni tund külmas. Määri peale ja külgedele majonees või hapukoor ja kaunista servad riivjuustu ja hakitud peterselli seguga. Tordi peale võib panna kalamarja, krevette, tumedaid viinamarju ja tilli.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee