Tavariisika-maksavorm
Kogus: ühele
Koostisosad
2 dl purustatud odratange või pudruriisi
5 dl vett
1 tl soola
6 dl piima
1 sibul
1 1/2 dl soolatud tavariisikaid
200 g hakitud põrsamaksa
1 muna
2 sl siirupit
1/2 tl piprasegu
1 tl majoraani
Valmistamine
Keeda tange umbes 10 minutit soolaga maitsestatud vees. Lisa piim ja jätka hautamist tubli pool tundi, kuni puder on tihenenud. Peenesta sibul ja seened. Pruunista seeni algul kuival pannil, siis lisa rasv ja sibul ning jätka pruunistamist. Sega pudrusse seene-sibulasegu ja kõik ülejäänud ained. Kalla segu õlitatud vormi ja küpseta 175°C juures praeahjus umbes tund aega. Soola lisa vaid siis, kui kasutad värskeid riisikaid.
Kommentaarid (0)