Kiudainerikkad toidud

Valerio puravikud ehk veinised puravikud 

Toidutare, 24. aprill 2005, 12:59
Hoidis. Veinis hautatud seeni säilitatakse oliivõlis.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 l Võipuravik (väikesed, pringid)
LEEM
1 pdl Valge vein
1 spl Sool
PURKI
2 tera Rosépipar
2 tera Roheline pipar
2 tera Must pipar
2 tera Valge pipar
Oliiviõli

Valmistamine
Lõigu kõvad puravikud pikuti viiludeks. Vala potti vein ja sool, kuumuta keemiseni. Lisa vähehaaval seeneviilud ja lase mõni minut keeda. Tõsta seened vahukulbiga potist ja nõruta majapidamispaberi peal täielikult kuivaks. Lao seened puhtasse purki ja pane seltsiks mõned pipraterad. Vala peale oliivõli, nii et seened oleksid täielikult kaetud. Sule purk hoolega ja pane külmkappi mõneks nädalaks maitset koguma. Vaata, et seened oleksid kogu aeg õliga kaetud. Maiusta seentega jõulude eel. Samamoodi sobib säilitada ka kivipuravikke.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee