Linnuliha retseptid

Spargelkapsa-kanavorm 

Toidutare, 5. aprill 2005, 14:02
Spargelkapsa-kanavorm shampinjonidega juustukastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk Kana (keedetud)
500 g Spargelkapsas
Sool
150 g Šampinjonid
1 spl Riivjuust
KASTE
4 - 5 dl Kanapuljong
3 - 4 spl Nisujahu
Valge pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)
0.5 dl Rõõsk koor 35%-line
PEALE
2 spl Parmesan (riivitud)

Valmistamine
Spargelkapsas loputada, varred kaapida hoolikalt puhtaks. Kui need on väga puitunud, koorida kartulikoorimisnoaga. Varred ja õisikuosa tükeldada. Kapsas panna keevasse, soolaga maitsestatud vette. Keeta paar minutit, ehk kuni kapsas on poolpehme. Nõrutada sõelal. Seened loputada (kui on vajalik), lõigata viiludeks ja praadida kiiresti 1-2 sl võis pannil või potis õli sees. Maitsestada soola ja valge pipraga. Luudeta kanatükid ja spargelkapsas panna võiga määritud kuumakindlasse laia vormi. Roog katta seentega, mis võivad olla ka toored (võis pruunistatud seened on maitsvamad). Peale kallata juustukastet. Pinnale riputada veel riivjuustu ja panna vorm 225°C ahju umbes 20 minutiks, kuni vormiroog näib kenasti küpsenuna. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee