Veiseliha retseptid
15. november 2011, 13:23

Härjasabasupp

Selge härjasabapuljong praetud klimpidega.

Kogus: ühele

Koostisosad
750 g Veisesaba
250 g Vasikakondid
1 tk Sibul
3 tk Porgand
50 g Seller
1 - 2 spl Õli
3 l Vesi
2 dl Valge vein
1 tk Petersellijuur
1 leht Loorber
1 oks Tüümian
Sool
Must pipar
1 tk Munavalge
Paprika (jahvatatud)
3 - 4 spl Madeira vein
LISANDID
50 g Nisujahu
2 tk Muna (väike)
Sool
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Searasv või õli

Valmistamine
Loputa veisesabad ja vasikakondid külma vee all. Pese ja puhasta köögivili ning tükelda jämedalt. Kuumuta potis õli, pruunista selles korralikult kondid, sabatükid ja köögivili. Kalla ära nii palju rasva kui võimalik. Kalla peale vesi ja vein. Koori petersellijuur, lisa supisse koos teiste maitseainetega. Keeda 2-3 tundi väga madalal kuumusel. Vajadusel riisu vahepeal vaht (kõrgel kuumusel keedes muutub puljong läbipaistmatuks). Kurna supp ja keeda puljongit, kuni järgi jääb 1 liiter. Vahusta munavalge, sega supisse, lase korraks keema tõusta ja kurna puljong läbi marli. Maitsesta puljong paprikapulbri ja madeiraga. Sega jahust ja munadest tainas, tilguta läbi sõela pannile kuuma rasva sisse. Prae lisandid kuldpruuniks, võta vahukulbiga välja, pane paberile nõrguma ja raputa supile.