Kalatoitude retseptid
7. aprill 2005, 13:43

Salat mereandidest

Delikatess-salat mereandidest (kalmaar, süvamerekrevett, lõhe) kastmes. Enne salati lõplikku valmistamist peab lõhe maitsestuma 2-3 tundi kastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk Sibul
Petersell
1 leht Loorber
1 tl Valge pipar
Sool
400 g Kalmaar (külmutatud)
400 g Krevett (toored, suured)
250 g Lõhefilee
1 küüs Küüslauk
1 tk Sidrun (pressitud mahl)
1 spl Punase veini äädikas
Must pipar
1 tl Sinep
5 spl Oliiviõli

Valmistamine
Pane keema kergelt soolaga maitsestatud vesi, kuhu on lisatud kooritud sibul, loorberileht, mõned petersellivarred ja pipraterad. Tõsta keevasse vette kalmaarid ja keeda umbes 5 minutit. Lisa krevetid ja keeda madalal kuumusel veel umbes 5 minutit. Võta mõlemad vahukulbiga veest välja. Posheeri lõhet umbes 4 minutit samas vees, võta välja ja nõruta. Koori ja pressi küüslauk, sega sidrunimahla, äädika, soola, värskelt jahvatatud musta pipra, sinepi ja õliga. Koori krevetid, lõika pikuti pooleks ja puhasta. Lõika kalmaar rõngasteks. Fileeri ja tükelda lõhe. Kalla salatikaste kalale, sega ettevaatlikult. Lase kaane all 2-3 tundi tõmmata. Jaota salat taldrikutele. Pese järelejäänud petersell, haki jämedalt ja puista salatile.