Kalatoitude retseptid
8. mai 2005, 06:24

Vähimajonees

Vähid majoneeskastmes, lisandiks mürklid, sidrun, must kaaviar ja salat.

Kogus: ühele

Koostisosad
15 vähki
supijuuri (porgand, petersell, seller)
majoneeskastet
vähivõid
1 sidrun
veidi konjakit või veini
trühvleid või muid paremaid seeni
kaaviari
salatilehti või aedviljasalatit
tarrendit
keedetud mune
soola

Valmistamine
Vähid keeta koos hakitud supijuurtega soolaga maitsestatud vees. Eraldada sõrgade ja lakkade liha. Vähiliha segada vähese majoneeskastme, vähivõi ja konjaki või veiniga. Asetada vaagnale ja valada peale ülejäänud majoneeskaste. Puistata peale võis hautatud hakitud seeni ja garneerida sidruniviilude, musta kaaviari, tarrendi, munaviilude ja salatilehtede või aedviljasalatiga.