Ungari köök

Letšo kartuli ja lihaga 

Toidutare, 23. mai 2008, 18:43
Ahjus küpsetatud kihiline vormiroog paprika, hakkliha, kartuli, sibula, tomati ja suitsupekiga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g rohelist paprikat
250 g tomatit
500 g kartulit
500 g seahakkliha
100 g sibulat
1 küüslauguküüs
150 g suitsupekki
2 tl paprikapulbrit
4 muna
1 puljongikuubik
soola
pipart

Valmistamine
Hakkliha segada hoolikalt hakitud sibula, küüslaugu, paprikapulbri, soola ja pipraga. Tulekindla vormi põhjale laduda pekiviilud, nende peale panna pooled kooritud ja viiludeks lõigatud kartulitest, siis seemnetest puhastatud paprikarõngad, tomativiilud ja sibularattad. Järgmine kiht on hakkliha, siis jälle kiht paprikat, tomatit, sibulat ning ülejäänud kartuliviilud. Puljongikuubik lahustada 2 dl kuuma veega, lasta jahtuda ning segada lahtiklopitud munadega. Segu valada toidule ja küpsetada 45 minutit praeahjus kaanega kaetult. Enne küpsetamise lõppu eemaldada kaas ja lasta letšol kergelt pruunistuda.