Kiudainerikkad toidud

Tagurpidi halvaa-rabarberikook 

Angeelika Kang, 28. aprill 2008, 12:00
Foto: Jaan Heinmaa
Serveeri seda võrratut kooki koos vanilli-halvaavahukoorega. Tainakaane all on peidus mahlane ja magus täidis.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
TAINAS
175 g Või
1 dl Suhkur
3 dl Jahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
1 sl Piim
TÄIDIS
1 l Rabarber (tükeldatud)
4 tl kartulitärklis
1.5 dl Suhkur
100 g Halvaa (vanilli-)
MÄÄRIMISEKS
Muna
2 sl Demerara suhkur
HALVAAVAHUKOOR
2 dl Vahukoor
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
50 g Halvaa (vanilli-)

Valmistamine
Vahusta või ja suhkur kohevaks. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa võivahule jahusegu ja piim. Suru tainas küpsetuspaberil 26 cm läbimõõduga kettaks ja pane külmkappi, kui valmistad täidise. Täidise jaoks sega tükeldatud rabarber, tärklis, suhkur ja murendatud halvaa. Vala täidis võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja. Tõsta tainaketas kaaneks peale. Eemalda küpsetuspaber. Määri tainas pealt lahtiklopitud munaga ja puista üle demerara suhkruga. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Halvaavahukoore jaoks vahusta vahukoor. Sega juurde vanillsuhkur ja murendatud halvaa. Serveeri kooki veidi jahtunult koos halvaavahukoorega