Lõunasöögi retseptid

Rabarberi-sibulasalat 

Toidutare, 14. veebruar 2005, 09:00
Kaunis ja pidulik toorsalat sobib nii liha- kui ka kalaroogade lisandiks.

Kogus: ühele

Koostisosad
rabarberit
sibulapealseid või murulauku
hapukoort või maitsestamata jogurtit
soovi korral soola
soovi korral suhkrut

Valmistamine
Rabarberivarred koorida ja lõigata terava noaga hästi õhukesteks viiludeks. Sibulapealsed tükeldada. Valida salati serveerimiseks sobiva suurusega laiema põhjaga klaaskauss või vaagen. Asetada serveerimisnõusse vaheldumisi kiht sibulapealseid ja peenestatud rabarberit, nii et alumine ja pealmine kiht on sibul. Valada salatile hapukoort või maitsestamata jogurtit. Soovi korral maitsestada hapukoor vähese soolaga või hoopis suhkruga. Salat on maitsev, näeb kaunis ja pidulik välja ning sobib nii liha- kui ka kalaroogade lisandiks.