Küpsetised

Tomatipirukas 

Toidutare, 3. märts 2005, 16:09
Tomati-sibulakattega lahtine pärmitainapõhjaga plaadipirukas.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
400 g jahu
80 g margariini
soola
umbes 3/4 klaasi piima (1,5 dl)
25 g pärmi
KATE:
50 g margariini
175 g pekist sinki
300 g sibulaid
umbes 750 g tomateid
petersellilehti
100 g kõva saia
3 muna
soola
riivitud muskaatpähklit
veidi riivitud juustu

Valmistamine
Jahust, margariinist, soolast, leigest piimast ja pärmist segada pehme tainas, lasta kerkida. Kerkinud pärmitainas rullida ja tõsta rasvainega määritud ahjuplaadile, lasta veidi kerkida. Singikuubikud praadida margariiniga, lisada hakitud sibulad, hautada ja laotada taina peale. Sibulate peale seada tomatilõigud ja raputada üle petersellilehtedega. Munad lahti lüüa, lisada sool (soovi korral ka riivitud muskaatpähklit) ja riivitud sai. Segu valada pirukakattele. Küpsetada keskmise kuumusega ahjus. Ahjustvõetud kuumale pirukale puistata kohe peale riivitud juust.