Lõunasöögi retseptid

Ahjus küpsetatud seafilee 

kata, 3. juuni 2005, 18:38
hea panna peolauale või jõululauale.

Kogus: ühele

Koostisosad
umbes 600 g sea fileed
4 dl kuiva valget veini või õunamahla
vürtsisegu:
1 1/2 spl pruune sinepiseemneid
1 tl fenkolit
1 tl koriandrit
1 tl köömneid
1 tl purustatud musta pipart
2 tl münti
1/2 spl sinepijahu
1/2 tl ingverit
1/2 tl jämedat meresoola
1/2 tl suhkrut
küpsetuskotti:
1 dl vett või veini
Glasuuriks:
1-2 spl pehmemaitselist sinepit
Kaste:
1 1/2 dl praeleent
2 dl valget veini või õunamahla
2 dl koort
4 spl kastmepaksendajat
1 tl mett
1-2 tl rosee pipart
Kaunistuseks:
jõhvikaid

Valmistamine
Valmistusviis1. sega vürtsisegu. jahvata kõik ained peeneks. aseta filee nõusse ja kalla peale vein. lisa 1/3 vürtsisegust marinaadile j lase vähemalt 4 tundi või üle öö külmkapis seista. 2. kuivata filee ja määri selle pind sinepiga. kalla peale vürtsisegu. 3. tõsta fille küpsetuskoti. lisa vesi. küpseta 200-kraadises ahjus ahjus 25 minutit. 4. valmista kaste. vala fileest välja valgunud vedelik läbi sõela keedunõusse ja lisa vein või mahl. keeda vedelikku kuni sellest on pool alles. lisa kuumale vedelikule koor ja kastmepaksendaja. maitsesta kaste mee ja rosee pipraga. sega ja lase hetk haududa. 5. enne serveerimist nõruta osa kastmest fileele. kaunista rosee pipraga. Hea teada ! Sea välisfilee (u 2 kg ) küpseb 200º C juures ahjus u 1 tund ja 15 minutit. Lisa algul küpsetuskotti 2 dl vett. Enne serveerimist nõruta osa kastmest fileele . kaunista rosee pipraga. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee