Hommikusöögi retseptid
6. veebruar 2005, 14:57

Riisi-marjapannikook

Vürtsikas riisi-marjapannkook ricotta-kreemiga. Antud kogusest saab 4 pannkooki. Pannkoogid kaalukatele. TST 26

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
Ettevalmistamiseks 30 minutit, tainale paisumiseks 30 minutit, küpsetamiseks 15 minutit.

Koostisosad
4 muna
250 ml väherasvast piima
1/2 tl soola
100 g jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
120 g keedetud riisi
4 tl mett
1/2 tl hakitud koriandriseemneid
1 tl jahvatatud ingverit
1/2 tl hakitud punast tšillipipart
200 g murakaid
RICOTTA-KREEM:
250 g maitsestamata jogurtit
150 g ricotta juustu
1 sl sidrunimahla
100 g sõstraid
väike kimp piparmündilehti

Valmistamine
Klopi munad lahti piima ja soolaga, sega hulka jahu ja küpsetuspulber. Lase 30 minutit paisuda. Lisa riis, 1 tl mett, koriander, ingver ja tshillipipar. Tõsta 1/4 tainast küpsetuspaberiga kaetud pannile, jaota peale 50 g murakaid ja küpseta üksteise järel väikesel kuumusel 15 minutiga 4 kuldpruuni pannkooki. Kreemi jaoks sega jogurt, ricotta juust, sidrunimahl ja ülejäänud mesi. Lisa sõstrad. Haki piparmündilehed, lisa kreemi hulka, maitsesta soolaga. Tõsta kreem pannkookidele, tõsta üks pool teise peale ja garneeri piparmündilehega.