Hommikusöögi retseptid
18. mai 2008, 14:22

Šašlõkivorst

Maitsestamiseks kasutatud paras kogus pipart, äädikat ja sibulat teevad sellest vorstist lemmiku teravama elamuse austajatele. Maitset aitab esile tuua põnev kirsikaste.

Kogus: ühele

Koostisosad
grillvorste (Maks ja Moorits)
Kirsikaste
200 g ilma kivideta kompotikirsse (koos vedelikuga)
1 šalottsibul
1 spl fariinsuhkrut
1 tl peeneks hakitud ingverit
1 spl sojakastet
1 tl võid
200 g punast veini

Valmistamine
Haki šalottsibul ja prae see pannil võis koos ingveriga. Lisa vein, sojakaste ja suhkur ning keeda, kuni vedelik on kahanenud poole võrra. Lisa kirsid koos vedelikuga, lase taas keema ja vajadusel paksenda tärklisega. Sobib serveerimiseks nii šašlõkivorstide kui erinevate lihadega.