Eesti köök

Hernesupp seajalgadega 

Lia Virkus, 15. veebruar 2010, 08:41
Hernesupp seajalgadega
Vanasti keedeti seda suppi talve kõige külmemal ajal, vastlapäeva paiku. Supp sai tõhus ja toitev ning pikalt küdev pliit tegi ka toa mõnusasti soojaks.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 tk seajalad
1.5 l Vesi
0.5 kg Kuivatatud herned
1 tk Harilik sibul
Sool

Valmistamine
Pane kuivatatud herned eelmisel õhtul ligunema. Seajalgu võid eelnevaltleotada 2–3 tundi külmas vees või keevas vees läbi kupatada ning seejärel voolava vee all loputada. Pane herned ja liha külma veega potti, lase keema tõusta. Eemalda pinnalt vaht, lisa terve kooritud sibul ning keeda madalal kuumusel kaks tundi või kauem, kuni kõik ained on pehmed. Maitsesta soolaga. Tõsta seajalad välja ning serveeri eraldi vaagnal supi kõrvale.