Lõunasöögi retseptid
12. märts 2005, 13:08

Lihapallid tomatikastmes

Hakklihapallid kaerahelvestega.

Kalla vesi kaerahelveste peale ja lase 10- 15 minutit seista. Haki sibul hästi peeneks, jäta pool kastme jaoks. Sega lahtinäpitud hakkliha ja kõik teised lihapallideks ettenähtud komponendid omavahel kokku. Võta segust supilusikaga portsjone ja vormi need märgade kätega ümmargusteks pallideks - kokku umbes 20 tk. Aja õli pannil kuumaks ning prae lihapallid suurel kuumusel ümbertringi pruuniks. Pane praetud lihapallid väikesesse keedunõusse või väikesele ja sügavale kaanega pannile. Kuumuta hakitud sibul keskmisel kuumusel läbipaistvaks, lisa teised kastme komponendid ja lase paar minutit tasakesi keeda. Kalla kaste lihapallide peale, kata kaanega ja lase vaevalt keevana 25- 30 minutit haududa.