Hommikusöögi retseptid

Kartuli-suitsuräimesalat 

Toidutare, 15. veebruar 2005, 09:14
Kihiline kartuli-suitsuräimesalat marineeritud kurgi, porru, muna, tomati ja peasalatiga. Lisandiks hapukoore-majoneesikaste.

Kogus: ühele

Koostisosad
umbes 500 g suitsuräimi
4 keedetud kartulit
1 väike porru
1-2 marineeritud kurki
3-4 kõvaks keedetud muna
3-4 tomatit
1 rabe peasalat
kimbuke peeneks hakitud tilli
KASTE:
200 g 18% hapukoort
1 dl majoneesi
1-2 sl veiniäädikat
1-2 sl sinepit
noaotsatäis soola
noaotsatäis suhkrut
noaotsatäis piprasegu

Valmistamine
Puhasta suitsuräimed ja eemalda fileed. Viilusta keedetud, kooritud kartulid ja munad. Lõika ribadeks salat ja kurk, peenesta porru ja viilusta tomatid. Sega kokku kastmeained. Lao salatiained kihiti lamedale serveerimisvaagnale. Haki vahele tilli. Kalla kaste peale või serveeri eraldi.Hea teada ! Enne serveerimist lase salatil veidi aega maitsestuda.